Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der var en gang, hvor det var populært at være medlem af en bogklub. Her kunne man så hver måned modtage en eller flere bøger. Dette var og er uden tvivl en god forretning for forlagene, men ikke altid for forbrugerne. Hvis man får en bog man ikke som sådan har bedt om, er der i hvert fald også en god sandsynlighed for, at man ikke får læst det.

I dag er vi vant til at vi kan få næsten alt hvad vi vil i abonnementer. Tjenester som Netflix og lignende banede vejen. Uanet mængder af indhold for en fast lav pris. Siden er mange streaming tjenester kommet der, og bogbranchen er i den grad fulgt efter.

Saxo har lanceret Saxo Premium, hvor man for et fast beløb har adgang til tusindvis af bøger, både som lydbøger og som e-bøger, alt efter hvad man foretrækker. Derudover findes der en lang række andre tjenester som Mofibo, Bookmate og flere andre. Med en tjeneste som denne, så har man alt ved hånden, og det eneste man skal tænke på, er bare hvad man gerne vil læse næste gang – så er den kun få klik væk.

Der er stadig mange der køber fysiske bøger og er vilde med at kunne side og bladre i dem. Der hvor væksten i branchen er, er dog på det digitale, hvor der kommer flere og flere kunder til. Man kan med andre ord siger, at selvom deres tid ikke er forbi, så er fysiske bøger old news.