Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange grunde til, at du bør få tjekket dit hus for PCB, hvis du vil sikre dig, at det er sundt at opholde sig i det. PCB er blandt de mest giftige stoffer i verden, og det blev brugt i stor stil i perioden mellem 1950 og 1977. Hvis dit hus er blevet opført mellem dette tidsrum, er der derfor god grund til, at du bør få tjekket det for PCB.

Det samme gør sig gældende, hvis din bolig har gennemgået en større renovering i førnævnte årrække. Du risikerer nemlig, at det er sundhedsskadeligt at opholde sig i det, hvis ikke du får gjort noget ved problemet.

Hvad kan du gøre?

Hvis du vil tjekke efter PCB, kan det være vanskeligt at gøre på egen hånd. Du kan nemlig ikke se stoffet med det blotte øje, hvorfor det kræver, at du får professionelle til det. Hvis du vil være på den sikre side, kan du med fordel rette henvendelse til Sealinggroup.com, som udelukkende beskæftiger sig med PCB.

Hvad sker der, hvis der er PCB i boligen?

Hvis det vurderes, at der er PCB i din bolig, skal der selvsagt gøres noget ved problemet. Er det ikke for meget PCB, der er tale om, kan det sprøjtes med en beskyttende hinde, som kommer til at dække for det, så det ikke siver ud i boligen, så du kan indånde det.

Du bør dog aldrig forsøge at ordne problemet på egen hånd, da det er vigtigt, at arbejdet bliver gjort ordentligt. Det gør sig gældende, uanset om du bor alene i husstanden, eller om din familie også bor der.

Du bør ikke tjekke for PCB, hvis…

Det er udelukkende, hvis din bolig er opført mellem 1950 og 1977, eller hvis den har gennemgået en større renovering, du bør tjekke for PCB. Stoffet blev gjort ulovligt herefter, hvorfor der ikke er risiko for, at der er PCB i boligen, hvis det er opført efter.