Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kirken forbindes med flere ting. Den forbindes selvfølgelig først og fremmest med den kristne tro, gudstjeneste og andre kirkelige begivenheder. Men den forbindes også med klokkesang, æstetisk design og storslåenhed. Tænk på, at man altid tager ud og ser kirker, når man er på ferie. Det er fordi, man også forbinder alle disse ting med en oplevelse. Det er en oplevelse at være i en kirke.

Men selv de gode, gamle oplevelser kan få brug for at blive piftet op. Derfor er der i dag nogle kirker, der vælger at få dekoreret deres kirkeklokker.

Kirkeklokken er et yderst fint instrument …

… Og den skal behandles med respekt, når den skal dekoreres. Det er desuden heller ikke alle kirkeklokker, man bør dekorere på, da nogle er så gamle og værdifulde, at det ville være en skam.

Men der findes også mange kirkeklokker, som simpelthen er blevet kedelige at så på med årene. Her kan det ofte være nødvendigt at få pudset – eller i nogle tilfælde repareret – kirkeklokken, så er den er så god som ny.

Det er vigtigt, at man går til et professionelt firma, hvis man står for vedligeholdelsen i en kirke. Vælg nogle med erfaring, du kan se, har fuldført andre opgaver med succes.

Hvad får folk på kirkeklokkerne?

Det er selvfølgelig op til kirkens bestemmende medlemmer selv, hvad en given kirkeklokke skal dekoreres med. Der er mange, der vælger at få et vers fra en bestemt salme, et citat fra biblen eller en anden guddommelig henvisning.

Det er naturligvis også muligt at dekorere med andet end skrift eller dekorere med både skrift og anden udsmykning. En kirkeklokke kan fx få nyt præg ved at blive dekoreret med kors, engle eller andet. Kun fantasien sætter grænser.

Hvorfor dekorere?

Mange vælger at dekorere, fordi de synes, det er så fint at få lov at få sit eget præg på klokken. Besøgende i kirken forventer noget særligt, når de træder ind i en kirke. Man forventer, at der er noget at se på. Det kan derfor gøre deres oplevelser af kirken lidt ekstra særlig, hvis det er udsmykning på kirkeklokkerne.