Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du nogensinde undret dig over, hvad der egentlig er Danmarks højeste punkt? Det er da også et godt spørgsmål, der dog sjældent får særligt meget opmærksomhed. Måske fordi Danmarks højeste punkt ikke er særligt specielt på ret mange områder udover dets specielle status som Danmarks højeste punkt. Hvad er så Danmarks højeste punkt? Det ligger ikke overraskende i Jylland, hvor de fleste af Danmarks højeste punkter ligger. Der har været en del diskussion om, hvad der er Danmarks højeste punkt, og det er da også med god grund. Det er faktisk så tæt løb, at det afhænger af, om man medtager menneskeskabte genstande på toppen af bakken, når man skal finde det allerhøjeste punkt. Medtager man ikke disse skabte genstande og bygninger, så er Danmarks højeste punkt udpeget til at være Møllehøj, der ligger tæt ved Ejer i Jylland. Og det er i meget tæt kapløb med Yding Skovhøj, der altså i praksis er en anelse højere, hvis man medregner den menneskabte høj, der blev bygget på toppen af bakken i Bronzealderen.

Himmelbjerget er ikke Danmarks højeste punkt

Mange tror fejlagtigt, at Himmelbjerget er Danmarks højeste bakke. Det er da også en relativt højt punkt, men selvom navnet er til en rekord i sig selv, så er bakken altså ikke helt så høj, som navnet forsøger at gøre det til. Himmelbjerget ligger ret afskåret fra andre høje punkter, og i mangel af andre bakker kan Himmelbjerget i modsætning til mange af Danmarks andre høje punkter virke som et virkelig højt bjerg.

Sammenligner man Danmarks højeste punkter med de højeste punkter i vores omkringliggende nabolande, så er der altså noget om snakken, når man omtaler Danmark som værende pandekage flat. Vores små bakker er nemlig ingenting i forhold til de enorme bjerge som alle vores nabolande kan prale af.