Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mens de fleste nok kan blive enige om, at det er en rigtig god ide, at være medlem af en akasse. Så kan det være sværere at se, hvorfor man skal melde sig ind i en fagforening. Der er helt klare fordele ved at være medlem af en a-kasse, det største af dem er naturligvis, at man kan få dagpenge, hvis man mister sit arbejde, og man kan få hjælp til at finde et nyt job, hvis man skulle miste sit. Du kan læse meget mere om a-kasser og dag penge her

Hvad får man ud af at være i en fagforening?

Hvor medlemsskab af en a-kasse giver ret til dagpenge, kan det være lidt sværere at se, hvad det er, medlemsskab af en fagforening giver. Er man ansat i en meget stor virksomhed, hvor der er en tradition for at de ansatte er medlem, kan det være en god ide. En fagforening er med til at varetage ens interesser i forhold til arbejdsgiveren. Det er typisk fagforeningen der forhandler løn og vilkår inden for ens specifikke fag. Fagforening er med andre ord især gode for meget store faggrupper, hvor man er ansat i overenskomster. Det kan være alt fra kontoransatte til lærere, fabriksarbejdere og lignende, stort set alle brancher har fagforeningen.

Hvornår skal man ikke være medlem af en fagforening?

Som udgangspunkt er det en god ide at være medlem af en fagforening, da de varetager ens interesser. Der er dog det lille men, at hvis man er ansat uden en overenskomst, så er der ikke så meget en fagforening kan hjælpe med. I de tilfælde kan det være lidt spild af penge at bruge 3-500 kroner om måneden, på at være medlem.

Arbejder man i en mindre virksomhed, er det meget normalt, at man ikke i en overenskomst, og det er derfor også meget typisk i eksempelvis den kreative branche elle reklamebranchen, at man ikke er medlem.

Så kort sagt, så er fagforeningen stadig ikke old news i de store brancher og virksomheder.