Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hent data fra dine marker

I dag er data en af de vigtigste ressourcer i vores samfund. Data er egentlig kryptisk information, som kan formidles til værdifuld viden. Med den rette viden, kan man lave mere præcise udregninger. Dette ses fx i markedsføringsverden, hvor man benytter data til at ramme de rigtige målgrupper. Det er også derfor, man så ofte skal dele sin data, når man foretager et køb online. Man kan på en måde sige, at vi betaler med information om os selv – data er vores valuta.

Ressourcerigt data findes dog ikke udelukkende i personoplysninger. Man kan trække brugbart data ud af mange ting – så længe man har det rigtige udstyr til det.

For mange landmænd er den rigtige data essentielt for deres forretning. Den rigtige data kan nemlig fortælle dem præcist, hvordan de skal behandle deres afgrøder.

Fra traditionelt landbrug til smart landbrug

På landbruget indsamles data vha. droner, som flyver over landmandens marker og aflæser markens fotosyntese.

Den indsamlede data kan efterfølgende blive analyseret og afsløre afgrødernes tilstand. Det er blandt andet muligt at påvise plantestress, højdeområder i marken, ukrudt, mangel på gødning og lignende. Når man er opmærksom på disse tilstande, kan man også kurere dem korrekt. Tænk fx hvis du spreder gødning på et område, som allerede har rigeligt. Det er ikke sikkert, at det har negative konsekvenser på marken, men det vil være en unødvendig omkostning, som du kan spare dig selv for, hvis du bruger dine ressourcer der, hvor de behøves.

Når man har indsamlet det nødvendige data og foretaget analyserne, kan man flytte den brugbare information over til et tildelingskort. Tildelingskortet vil indeholde alle de informationer, du skal bruge for at behandle din mark hensigtsmæssigt. Hele processen er nogenlunde hurtigt overstået og vil give dig chancen for både at spare penge og tid. Se dét er smart.

… Men det bliver endnu smartere. Den nyttige information kan nemlig også flyttes over til landmandens landbrugsmaskiner og tilkobles deres GPS-system. Så har du informationerne med dig, mens du behandler dine marker.

Så hvis du vil gøre dit landbrug smart, præcist og spare penge samtidigt, så skal du omstille dit landbrug. Der er allerede mange landmænd, der har opdaget de store fordele, og hvis du ikke følger trop, så giver du ikke dig selv, og dit landbrug, de bedste vilkår for at være lige konkurrenter med andre landmænd.