Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Larm er koncentrationens værste fjerne

En printer, der larmer. En telefonsamtale, der bliver afbrudt af en højlydt kollega. En radio, der forstyrrer din koncentration, mens du har mest brug for at koncentrere dig. Lyder det bekendt?

Der kan være mange irriterende lyde på et kontor, som forstyrrer ens arbejdsdag. Vi kan ikke undgå, at der opstår larm, når der er mange mennesker og elektronik samlet et sted. Det vi kan gøre, er at give os selv de bedste forudsætninger for et koncentreret arbejdsrum.

Skrue ned for larmen og optimer arbejdsmiljøet

Men hvordan optimerer man nemt arbejdsmiljøet? Man kan ikke bede folk om ikke at tage telefonen, når den ringer. Eller bede folk om undgå at bruge printeren.

Nej, du må indse, at arbejde kræver larm. Og hvis det ikke er muligt at fjerne larmen, så må du isolere sig selv fra larmen.

Hvad med at forkæle kontoret med en telefonboks, et lydisoleret og mobilt rum, som du kan flygte til, når koncentrationen virkelig har brug for udfoldelse.

Har du fx brug for at foretage et uforstyrret telefonopkald? Eller hvad med et hurtigt møde med en kollega? Smut en tur i telefonboksen, og oplev komplet stilhed. I vil opleve, at der er bedre mulighed for en opmærksom, koncentreret samtale i et lydisoleret rum. Det kan endda være, at I kommer på idéer, I aldrig var kommet på under normale forhold. Ja, nogle gange er kan det faktisk være fordelagtigt at tænke ind i boksen. I hvert fald, hvis man gør det bogstavelig talt.

Man kan ikke gøre for, når ens lydsans bliver forstyrret, og det kan være enormt hæmmende for udfoldelsen af ens idéer. Det kan derfor optimere arbejdsmiljøet meget, hvis man har muligheden for at flygte fra larmen.

Det er estimeret, at mere en 50% af befolkningen har svært ved at koncentrere sig i et åbent arbejdsmiljø. Det er derfor ikke så underligt, hvis du nogle gange føler dig frustreret over din mangel på koncentration, når du sidder bag din computer.

Det smarte ved en telefonboks er også, at den kan flyttes, skulle I udsættes for renovering. Det kræver heller ikke noget ombygning at installere en telefonboks, så udover at I får et sted at koncentrere jer, forstyrres I heller ikke, mens det bliver sat op.