Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Da der kan være rigtig mange, der går rundt med sygdommen uden at vide det, og uden nogensinde at konsultere en læge omkring det. Det menes dog at der går omkring 50.000 rundt der er smittet og hvert år smittes der omkring 26.000 nye. Klamydia overføres i langt de fleste tilfælde gennem ubeskyttet sex – den eneste sikre måde at undgå det, er derfor også kondom eller afholdenhed – hvor de fleste nok vil foretrække det første.

Medmindre man går efter at blive gravide, eller at man er i et forhold, skal det naturligvis altid være at anbefale, at man ikke dyrker beskytter ubeskyttet sex, da der er mange andre ting, der kan ramme en.

Der har i mange år været forsket meget i vacciner af sygdommen, da der er mange millioner der rammes af den hvert eneste år på verdensplan. Det tyder på, at denne meget forskning nu endelige har båret på frugt. Efter 15 års arbejde mener et hold forskere nu at have en vaccine mod klamydia klar. Det er vel og mærke et hold danske forskere, der står bag det.

Som det er med det meste, når det kommer til medicin og vacciner, så betyder et gennembrud dog ikke, at vaccinen er noget, der kan findes på hylderne i næste uge. Der har været mange tests med positive effekter, hvor det lader til at vaccinen virker. Det er dog i første stadie, og der venter mange tests og forsøg endnu. Man skal naturligvis være sikker på, at vaccinen kan det, den lover, og at der ikke er bivirkninger.

Alt efter hvordan den videre forskning forløber og hvordan resultaterne udarter sig, forventes det, at vaccinen kan være på markedet om 5 til 7 år.