Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rigtig mange boliger oplever hvert år, at der skabes skimmelsvamp i hjemmet – på den ene eller den anden måde. Skimmelsvamp opdages oftest når det sætter sig på kolde og fugtige flader, så som vindueskamme eller vægge nær paneler – hvis disse ikke er tætte nok.

De personer, som oftest oplever skimmelsvamp i soveværelset, er typisk de som vælger at sove med åbent vindue, for at sove koldt. Man kan sige at der bliver luftet ud i værelset, som der bør. Men bliver værelset for koldt, stiger risikoen for at skimmelsvamp bedre kan vokse, da fugtigheden i værelset ikke forsvinder. Prøv derfor at undgå at værelset kommer under 17-18 grader.

De skimmelsvampepartikler som så skabes, vil flyve rundt i rummet, og kan skade vores immunforsvar – fordi vi befinder os i rummet. Har du ikke opdaget at der er skimmelsvamp nogen steder, så bør du altid være opmærksom på følgende symptomer.

  • Hovedpine
  • Kløe i næse eller mund
  • Astma
  • Hoste
  • Nysen

Har du disse symptomer hyppigt, vil det være en rigtig god ide at få tjekke efter, om der ikke skulle være noget skimmelsvamp et sted.

Som skrevet før, så findes skimmelsvamp oftest i vindueskammen, hvor vi så bare fjerne det, når vi opdager det. Men skimmelsvamp kan også skjule sig, og derfor stadig gå i luften, og skade helbredet i hjemmet. Har du derfor fundet skimmelsvamp et sted i din bolig, bør du kontakte en professionel fagmand, som kan tjekke, hvor stort problemet er i dit hjem. De fleste fagmænd, tager nogle prøver i dit hjem, og tager det med til et laboratorium, hvor de tjekker og analysere på prøven.

Du kan få lavet en skimmelsvamp undersøgelse lige her.

Alt efter omfanget af dit skimmelsvamp niveau i hjemmet, kan du altid få den rette vejledning, af den fagmand som du vælger til opgaven.