Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er vigtigt, at dine medarbejdere er trygge ved at gå på arbejde. Tryghed er et vidt begreb, og i denne sammenhæng dækker det både over de fysiske rammer, der er omkring arbejdet, men også det psykiske aspekt. Hvis en medarbejder føler, at han eller hun ikke er inde i varmen på arbejdspladsen, kan det være utrygt at gå på arbejde.

Derfor får du herunder en række gode tips til, hvordan du sikrer en større tryghed på arbejdspladsen – og det gælder både for det fysiske og psykiske aspekt.

Sørg for ordentlige arbejdsforhold

Når man går på arbejde, er det først og fremmest vigtigt, at man føler sig i trygge rammer, hvad angår sikkerheden. Det er langt fra de fleste arbejdspladser, der udgør en risiko, når man går på arbejde. Dog er der visse jobs, hvor man betjener maskiner, arbejder i højden eller lignende, hvor der kan være en vis form for fare involveret

Hvis man eksempelvis arbejder med maskiner, kan det være en god idé at lægge gummimåtter omkring, da de er skridsikre, lyddæmpende og anti-vibrerende, hvilket helt klar er en fordel, når man arbejder med den slags ting. Arbejder du fra stillads, er det vigtigt, at du har det fornødne udstyr, der gør, at jobbet udgør en minimal risiko.

Arbejdsmiljøet

Noget andet, der har en væsentlig indflydelse på arbejdsglæden og trygheden på arbejdspladsen, er det arbejdsmiljø, der er på arbejdspladsen. Nogle klarer sig godt i et konkurrencepræget arbejdsmiljø, imens andre får det dårligt af det.

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at hyre medarbejdere, som passer ind på arbejdspladsen. Sørg for at holde MUS-samtaler hvert halve år, så du altid er på forkant, hvis der opstår problemer eller andet, så du fanger dem i opløbet.

Herudover kan det være en fordel at lade alle få indsigt i, hvordan det går med virksomhedens økonomi. Det er der god grund til, da det er med til at skabe en tryghed, så alle er klare over, om der er tryghed i fremtiden.