Computerskærm med kaffekop i baggrunden

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke nogen nyhed, at teknologi spiller en central rolle i moderne virksomheder. IT-systemer skal hjælpe virksomheder med at automatisere og effektivisere den daglige drift, men et forældet et af slagsen kan skabe flere problemer, end det løser – og derfor kan det koste virksomheder dyrt ikke at følge med den teknologiske udvikling.

Ineffektivitet og frustration

Virksomheder, der benytter forældede IT-systemer, er sjældent så effektive som de kunne være. Lange kommunikationsveje og data, som ikke opdateres, forhindrer medarbejderne i at være effektive, og man kan i løbet af en arbejdsdag bruge tid på ting, som ikke burde tage tid. Derfor kan de forkerte IT-systemer også frustrere medarbejderne, som oplever at møde mange bump på vejen. Spildtid og ineffektivitet har stor indflydelse på virksomhedens konkurrenceevne, som svækkes. Man kan sandsynligvis ikke konkurrere med andre, mere produktive og effektive virksomheder.

Hvad er så den gode IT-løsning?

Desværre findes der ikke et universelt svar på det spørgsmål, da det vil afhænge af den enkelte virksomhed. Der er dog én løsning, der går igen på tværs af brancher og markeder, nemlig Enterprise Ressource Planning-systemet, oftest forkortet ERP-systemet. ERP-systemet integrerer virksomhedens processer på én platform, der er cloudbaseret. Systemet giver et samlet overblik, og virksomheder undgår dobbeltarbejde og forældede data. Med et fleksibelt ERP-system kan virksomheder løbende kan vælge funktioner til og fra. Derfor er løsningen egnet til store såvel som små virksomheder.

Ekspertvurdering kan være guld værd

Det er dog ikke helt uden grund, at mange virksomheder er skeptiske over for nye IT-løsninger. Desværre har der i løbet af de seneste år været flere eksempler på dyre, nye IT-systemer, der i sidste ende ikke gjorde noget godt for virksomheden eller institutionen. Derfor kan det altid betale sig at søge rådgivning hos professionelle, der ved, hvad de taler om. Det øger også sandsynligheden for at ende op med den mest optimale løsning