Kan du genkende de gamle reklamer?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Måske du kan huske det, eller måske du er for ung, når du læser det her. Men tilbage i starten af 10’erne og måske endda endnu tidligere – altså her snakker vi 2010 – kørte der en lang række reklamer over skærmen herhjemme med elegante parfumer fra New York, der lignede flotte æbler. Parfumen, der blev reklameret for, hedder en DKNY parfume. Selve modellen hedder ’Delicious’ og kunne oprindelige fås som både et grønt og rødt æble. Nu nogle år efter kan selvsamme parfume fås med flere forskellige dufte, som meget passende også har et andet udseende.
Hvis du stadig den dag i dag leder efter en DKNY parfume, kan du finde den billigt hos denne webshop. De forhandler et bredt sortiment, og du kan tilmed også finde en række andre parfumer inden for samme brand.

Desværre går mange af de gamle og tidligere reklamer i glemmebogen, selvom de er yderst velproducerede. Det sker meget sjældent at man rammer en reklame lige i bagdelen, som DSB’s reklamebureau gjorde med Harry og Bahnsen, Sonofon med Polle fra Snave, eller som Leasy har gjort med Peter, der kommer og sætter dit elektronikudstyr op,
Udenlandske reklamer har måske også den udfordring herhjemme, at de ikke på samme måde kommer ind under huden på os, da sproget ikke vækker genklang, og der samtidig kan være en distance, når det er store internationale brands.

Hvis du er typen, der godt kan lide at studere eller bare gense gamle reklamer fra dengang, du var barn – og måske endda før det – kan du finde mange af dem på nettet. YouTube har ofte en masse gode gamle reklamefilm, som du kan sidde og nyde og måske tænke tilbage på, mens de ruller over skærmen. Alternativt kan du besøge enten biblioteket eller lignende og spørge lidt ind til, hvorvidt de gemmer på sådanne gamle film.