Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Gør noget godt for dig selv

Selvom janteloven er fra 1933, så bor den stadig i mange af os. Når janteloven flytter ind i kroppen, så vokser den dårlige selvtillid. Jantelovens ord gentages og gentages og gentages og gentages … Se, irriterende, er det ikke?

“Du skal ikke tro, du er noget” Hører du måske i baggrunden, når du tænker over at spørge om den lønforhøjelse, du fortjener.

“Du skal ikke tro, at nogen bryder sig om dig” Fortæller du dig selv, når du gerne vil spørge dine kollegaer, om I skal lave noget hyggeligt efter arbejdsdagen.

Nogle er så påvirkede af den negative tankegang, at de ikke engang tør tage en farverig skjorte på en dag, hvis folk er vant til at se dem i sort. Tanker som: “Hvad vil de ikke tænke om mig? Synes de jeg virker opmærksomhedskrævende?” stopper mange i at ændre noget ved dem selv, som de egentlig har lyst til.

Det kan også være, at du har et træk, som du er særligt flov og ked af det over. Mange har det fx svært ved deres smil. For dem føles sloganet “Et smil er det bedste du kan bære” som en hån mod deres tænder. Det er også derfor, at implantater er blevet så populære. Med implantater kan du få det smil, du altid har drømt om, og du kan smile til dine kollegaer med selvtillid, når du spørger dem, om I skal hænge ud efter arbejde.

Arbejd indefra

Selvom det for nogle er nok at ændre det ydre, så er det ikke tilstrækkeligt for alle. Nogle går rundt med dybere problemer og kræver derfor indre ændringer.

Mange kan have brug for at snakke ud med nogen for at få det godt med sig selv, fx gennem coaching. Coaching er en terapiform, hvor en professionel stiller en spørgsmål, som skal hjælpe den nødlidende med at undersøge et bestemt stridspunkt i hans eller hendes liv.
Man får derfor hjælp, gennem en samtale, til at kunne hjælpe sig selv. Vi er nemlig ikke altid gode til at stille os selv de spørgsmål, vi har brug for. De rigtige spørgsmål kan lede til god refleksion, som i sidste ende kan give afklaring på personlige problemer.

Det kan være du skal undersøge, om det er noget for dig?