Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

hvilke krav skal man sætte til sin lounge?

Vidste du, at begrebet lounge er fra 1987 og er afledt af verbet lounge, som betyder at “sidde mageligt henslængt og drive den af”?

Hvis din lounge skal leve op til dens definition, må dens atmosfære afspejle dette. Rummet skal være et sted, som ligger op til afslapning. Det er her, dine kunder vil skabe sit førstehåndsindtryk. Det skal de helst ikke gøre i et stresset miljø. Folk har mest tålmodighed og er mest glade, når de er afslappede, og det er netop denne stemning, en lounge skal rejse.

Loungemusik

Det er en rimelig antagelse at den musik, man spiller i en lounge, er loungemusik. Men hvad er det nu lige, loungemusik er?

Loungemusik var især populært i 1950’erne og 1960’erne. Det er musik, der bidrager til den afslappede stemning. Altså noget, der fremkalder noget tankemæssigt afslappende for lytterne. Der findes også loungemusik, som har temaer som fx jungletema, rumtema osv. Disse skal skabe en svag illusion om, at man befinder sig i det område, musikken er inspireret af.

Musikken kan også sagtens være temaløst og “bare” bestå af nogle rare melodier. Så længe musikken er afslappende at lytte til, er det det vigtigste. Og så synges der desuden heller ikke til loungemusik. Musikken skal helst kunne spilles i baggrunden uden at kræve for meget opmærksomhed.

Indretningen

Den rare stemning, som kommer fra musikken, skal suppleres af en hensigtsmæssig indretning. En lounge udover ofte den samme funktion som et venteværelse, og det er derfor vigtigt, at ventetiden bliver så rar som muligt. For det er i ventetiden, de danner sit førstehåndsindtryk, som det blev nævnt tidligere.

For at gøre tiden så behagelig som mulig, må man tænke på, hvad folk har brug for, mens de venter. De fleste foretrækker sandsynligvis at sidde ned, så du skal have møbler til at indfri dette ønske. Der er sikkert også besøgende, som ankommer sammen og ønsker en afskærmet samtale. Du kan nemt imødekomme dette ønske med de rigtige loungemøbler, som er bygget til netop dette formål. Dette kunne fx være en sofa med høj skærm og lettere afskærmning, som indbyder til en relativ privat samtale.

Derudover kunne du supplere rummet med åbne sofaer, men også lænestole – da der sikkert er nogle, som ankommer alene og ikke har lyst til at dele sofaplads med en fremmed.