Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er i den situation at du har et gammelt oliefyr, kan det være en rigtig god ide at overveje om det ikke var tiden at få det skiftet. Og lad det være sagt med det samme – det er det. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at udskifte det, til gengæld er der ikke ret mange gode grunde til at lade vær.

De to vigtigste grunde er også meget lette at forhold sig til. Du skal nemlig gøre det for miljøet og ikke mindst din økonomis skyld. At få varmet om med ikke-fossile brændstoffer er nemlig både langt billigere og sundere, end at blive ved med at proppe olie i det.

Du kan læse mere om hvorfor du skal udskifte dit oliefyr med gasfyr, en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg her. Klimaet har aldrig fået mere opmærksom end det gør nu, og selvom du måske ikke tænker, at udskiftningen af et enkelt oliefyr gør den store forskel, så kan debatten godt betyde en hel masse for dig alligevel.

Nemmere at sælge hus

Står du pludselig i en position hvor du skal sælge dit hus, vil det nemlig være langt nemmere, hvis der et gasfyr eller lignende, frem for en oliefyr. Der er mange, der er opmærksomme på miljøet, når de skal købe nyt, og klimadebatten kan derfor betyde at et hussalg bliver sværere for dig, hvis du har et gammelt fyr.

Så meget kan du spare

Der er dog også den direkte besparelse ved at udskifte oliefyret. Hvor stor denne besparelse er, kommer naturligvis an på mange ting. Eksempelvis hvor stort huset er, hvor godt det er isoleret, hvor koldt det er i vejret og lignend. Typisk er besparelsen dog i en størrelsesorden, hvor prisen er betalt tilbage på en håndfuld år.