Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle der har skulle sælge et hus på et tidspunkt ved at det kommer med en pris. For selvom der er rigtig mange der tjener gode penge på at sælge deres hus på grund af prisstigninger, så er det ikke uden omkostninger. Det er meget forskelligt hvad sådan noget løber op i, men det er sjældent at man kan slippe med under 60-80.000 kroner til en ejendomsmægler.

Sælger man et hus til mange millioner kroner, er dette naturligvis en pris, der er til at leve med. Men er ens bolig i den billige ende af skalaen, så kan det være en procentvis meget stor del af den eventuelle fortjeneste der ryger.

Det store spørgsmål er så, er det en god ide at forsøge at sælge et hus selv, eller skal man bide i det store æbler, og betale hvad det koster hos en mægler, der kan gøre arbejdet for dig.

Fordele ved at sælge selv

Den helt store fordel, er naturligvis at du ikke skal betale et salær til ejendomsmægleren, for at have solgt huset. Der er nogle udgifter som eksempelvis en boligadvokat som man ikke kan spare væk. Der er også tilstandsrapporter og lignende der skal udarbejdes. Men alt i alt kan du ofte spare mere end 50.000 kroner.

Ulemper ved at sælge selv

Den helt store ulempe er naturligvis at du skal gøre arbejdet selv. Du skal selv sørge for alt fra markedsføringen til fremvisningen af boligen. Hvis man bor i et populært område hvor husene eller lejlighederne bliver solgt hurtigt, er det ofte nemmere selv at stå for salget.

Hvis der skal bruges meget krudt på at markedsføre huset, så kan det være svært at stå med det hele alene.