Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis man er født senere end 1990, er der nok en god sandsynlighed for at man ikke er vokset op med musik i form af LP’er. Der er derfor også mange, der egentlig ikke burde have det store forhold til de gamle fysiske musikskiver. Alligevel er der her, at der sker en kæmpe udvikling i øjeblikket.

Salget af cd’er er mere eller mindre er fuldstændig dødt her i landet(der sælges stadig en del i USA og andre steder). Det der dikterer musikken på disse breddegrader er uden tvivl streaming, der mere eller mindre står for alt. Det betyder dog ikke, at salget af “fysisk musik” er helt dødt. For inden for de sidste 10 år er salget af vinyler nærmest eksploderet, og der langes flere og flere af de store skiver over disken.

Old news  er det nye

Det er ikke så underligt, at det lidt ældre segment vender tilbage til vinyler af nostalgiske årsager. Der kommer dog også mange nye kunder til, også de unge, der ikke er vokset op med dem, har taget formatet til sig. Hvad det startede som en hipsterting, har bredt sig meget bredere ud i befolkningen. Salget af pladespillere som disse er eksploderet. For et par år siden, kom det frem at produktionen af pladespillere var tidoblet på ganske få år.

Der er på mange måde ved at vokse en industri frem omkring den stigende popularitet. Der er dukket flere pladebutikker op, der sælger både nye og brugte LP’er. Efter en tid hvor den ene pladebutik efter den anden lukkede, er der altså kommet lidt opsving igen. Det er naturligvis ikke på niveau med 90’erne og 00’erne hvor salget af cd’er var på sit højeste.

Ikke desto mindre så er er vinylernes genfødsel en lidt overraskende ting i vores digitale tidsalder, og måske et modsvar til netop dette.